tisdag 25 november 2014

Nu börjar vi källsortera på skolan


I dagarna har eleverna i vår Grön Flagg grupp gjort iordning vår nya källsortering. Nu kan vi sortera pantburkar/flaskor, plastförpackningar, metallförpackningar, färgat och ofärgat glas samt wellpapp i våra fina kärl i korridorerna.  Varje klassrum  och arbetsrum har dessutom sortering av papper/tidningar.
I ett särskilt rum har vi placerat en batteriholk och röda lådor för annat farlig avfall som glödlampor och till exempel färgrester. Dessutom har personalrummet och de klasser som önskar möjlighet att sortera ut matavfall. Det passar fint för de yngre eleverna att under sin fruktstund skicka runt den lilla matavfallspåsen istället för papperskorgen. Vi hoppas genom vårt källsorteringsprojekt, där vi fått stöd av kommunen, kan gå i bräschen för andra skolor och kommunala verksamheter. Nu återstår det förstås att se om vi blir bra på att sortera och gärna även minska vårt avfall på skolan.



Vi har även gjort iordning ett skåp med lådor där vi kan lägga återbruksmaterial som kan användas för pyssel på fritids och vid olika lektionstillfällen.

2 kommentarer:

  1. Hej!

    Vart har ni köpt de fina kärlen? Vi skulle vilja ha likadana till vår skola
    /Hanna från Vårboskolan

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera