torsdag 6 november 2014

Eleverna tycker till om Falkenbergs centrum


Häromdagen besökte en av våra högstadieklasser "Offentliga rummet" i Falkenberg på sin SO-lektion. Där tog Henrik Olsson, kommunens centrumutvecklare, emot oss.  Vi träffade också Agneta Snygg som är Centrumledare, Göran Blomqvist ordförande i Falkenbergs Innerstadsförening och Karl-Erik Åberg från Vänsterpartiet. Vi lyckades knö oss in allihop och satte därmed dagens rekord med över 20 personer samtidigt.
Eleverna fick berätta vad de tyckte man skulle göra för att får ett mer levande  och attraktivt centrum. En plats, ett hus där ungdomar kan samlas och göra saker, mer belysning på vintern, fler parker, affärer och en nöjespark var några exempel som kom upp.
Var går gränsen för Falkenbergs centrum? Eleverna uppmanades att rita in på en karta var de tycker tillhör centrum.
Därefter fick de i uppgift att fotografera en plats de gillar och vill bevara, samt en plats de tycker mindre bra om och skulle vilja förändra. Resultatet av detta ska klassen sammanställa och skicka in till kommunen.
Det här tycker vi är ett bra initiativ. Det är viktigt att man även som ungdom får chansen att tycka till och vara delaktig i samhällsutvecklingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar