tisdag 19 november 2013

Johnny berättar om Uganda


I dagarna hade vi besök av Johnny Thronsson. Han berättade och visade bilder från byn Bulenga i Uganda. Där har han kontakt med en organisation som heter KACCAD (Kyosiga Community Christian Association for Development). Johnny berättade om sina resor till Uganda och livet för människorna i Bulenga. Om svårigheter som fattigdom, sjukdomar och brist på rent vatten, men också om glädjen och generositeten hos människorna han möter.

"Vår" vattenbrunn 

I våras samlade våra högstadieelever in pengar i ett eget operation dagsverke som vi skänkte till organisationen. Vår skola (tillsammans med ett par andra bidragsgivare) har nu bidragit till att skolan fått en egen brunn. Nu slipper eleverna gå långt för att hämta vatten. Något som gör att de ofta missar lektioner.


Det är viktigt att känna att man kan göra skillnad. Nu när vi har kontakt med byn genom Johnny och kan se resultatet, blir det tydligare för eleverna att vi verkligen är med och påverkar.
Ibland är det bara en så enkel sak som ett myggnät som behövs. Att sova under ett myggnät gör att man undviker och bli stucken av myggorna som sprider sjukdomen malaria. Detta engagerade våra yngre elever. Efter föredraget har det bestämts att en del av intäkterna från deras kommande julshow ska gå till att köpa in fler myggnät till byn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar